Get Adobe Flash player
Routeplanner


Een deel van de vroegere opslagruimte is ingericht als expositieruimte. Hierin staan o.a. machines en gereedschappen van vroeger opgesteld. Een deel daarvan kan zelfs nog in werking worden gezet.
De nieuwste aanwinst is de permanente expositie “Venemansmolen, eeuwig in beweging”. Deze expositie, opgezet in samenwerking met het Gelders Oudheidkundig Contact, werd op 10 september 2003 officieel geopend.
De titel verwijst naar het feit dat er al eeuwen lang (sinds 1402) actie en beweging is op de plek waar nu de molen staat, maar ook dat er op dit moment nog steeds veel actie en inzet van bestuur en vrijwilligers nodig is om dit cultuurhistorische erfgoed aantrekkelijk te maken en te houden voor bezoekers en het te bewaren voor het nageslacht. Dat kunnen zij echter niet alleen. Ook uw hulp als donateur of vrijwilliger is hard nodig.
De expositie vertelt u in woord en beeld over de geschiedenis van de molen, de molenaarsfamilie en het molenaarsvak en over het verval en de wederopbouw van het complex. Er zijn enkele interactieve items aan de expositieruimte toegevoegd.
Alleen al deze expositie is een (hernieuwd) bezoek aan ons bezoekerscentrum meer dan waard.

Copyright © 2014. All Rights Reserved. DWD-productions.