Ambachtelijk gemalen kippenvoer

Voordat de familie Venemans in de jaren ’70 het molenaarsbedrijf beëindigde, maalde men als laatste product kippenvoer. Nu introduceert de Venemansmolen een nieuwe versie van dit product: het Venemansmolen pluimveemeel. Het bestaat uit lokaal geproduceerde, natuurlijke grondstoffen, en is ontwikkeld in samenwerking met Brunsveld Diervoeders in IJzerlo (brunsveld-diervoeders.nl).

Dit ambachtelijk geproduceerd kippenvoer is ietwat grof van samenstelling en bestaat uit natuurlijke, niet genetisch gemanipuleerde grondstoffen, die hoofdzakelijk van lokale herkomst zijn.

De ingrediënten worden in onze korenmolen op de wind gemalen, en vervolgens gemengd in onze dieselmaalderij.

Het kippenvoer is te koop tijdens onze openingsuren. Wij wegen graag de gewenste hoeveelheid voor u af. Wilt u meer dan 15 kg afnemen? Mail (info@venemansmolen.nl) of app (06-23930205) uw bestelling dan uiterlijk op vrijdag onder vermelding van ‘kippenvoer’ en het gewenste aantal kilo’s. Uw bestelling staat de eerstvolgende zaterdag klaar bij de molen.

Het Venemansmolen pluimveemeel is ook verkrijgbaar bij Brunsveld Diervoeders en bij Belevingsboerderij De Ahof in Aalten (belevingsboerderijdeahof.nl).

Hans Hendriks van Gastgalerij Ankomm’n heeft een leuk filmpje gemaakt over het ontstaan van het Venemans pluimveemeel: